Hvis virksomheden skal køre videre hele tiden


De fleste virksomheder har behov for en sikker og kontinuerlig drift igennem hele arbejdsdagen og dermed er man afhængig af en sikker og stabil strømforsyning. Desværre kan vi jo ikke være sikre på at den strøm der leveres til virksomheden ikke bliver afbrudt engang i mellem så derfor er det nødvendigt at man har installeret er et godt og sikkert Nødstrømsanlæg der tager over når en eller anden entreprenør graver et hovedkabel over et eller andet sted. Et godt og sikkert Nødstrømsanlæg består normalt af flere led der virker sammen og hver for sig. Som første led har man et UPS-Anlæg, der basalt set bare er et stort batteri der kan holde de vigtigste systemer kørende i en kortere periode. Men med det samme det registreres at strømmen forsvinder har man så nogen Generatorer der starter automatisk og sørger for en efterfølgende kontinuerlig strømforsyning til resten af virksomhedens installationer.

Sikkerhed ovenpå sikkerhed?

Når man siger UPS-Anlæg og Generatorer er det jo i flertal og det kan måske virke overdrevet, men det er det slet ikke. For det førte fordi at en generator jo ikke kører hver dag og dermed kan man ikke være hundrede procent sikker på at den virker når den endelig skal, og dernæst fordi en generator er en mekanisk maskine og dermed kræver service og vedligeholdelse, og dermed er man jo nødt til at kunne slukke for den ene, og lade den anden overtage produktionen imens. Samme form for redundans er nødvendigt i UPS-Anlæg, idet der kan være et batteri der svigter i den ene UPS og derfor skal denne slukkes ned så man kan udskifte den defekte enhed.

Et UPS-Anlæg er imidlertid ikke kun noget man har gavn af i tilfælde af strømsvigt, en anden og mindst ligeså vigtig arbejdsopgave er at udglatte strømmen til virksomhedens servere og øvrig følsom elektronik. Udglatte betyder at de store spikes og udsving der kommer fra el-nettet fjernes i en UPS.